MIGRÄN: Ny medicin

Som rubriken lyder har jag alltså fått ny medicin som ska verka i förebyggande syfte.
Dvs jag ska ta den x antal gånger/dag (prövar mig fram etappvis för att se vilken dos som passar just mig).

Den heter Topimax och jag började med den i måndags (23/3), så vi får se hur den funkar för mig. Kan ju inte skada att pröva. :)
Vecka 1 och 2 tar jag den en gång varje kväll.
Vecka 3 och 4 tar jag den en gång varje morgon och kväll.
Sedan ökar jag dosen med en tablett varannan vecka tills jag hittar just min dos.

Dessutom fick jag en ny migränmedicin (attackmedicin) som jag ska ta när jag har migränen. Den heter Maxalt och just den här "versionen" är en rapitab, dvs en tablett som smälter på tungan – vilket passar mig utmärkt då jag har svårt att svälja tabletter..

Wish me luck!

Jag hoppas att det här funkar, med tanke på allt annat jag har testat för att lindra migränen och huvudvärken.

——-

Läs mer om vad jag skrivit om migrän här.

2 thoughts on “MIGRÄN: Ny medicin

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>