MIGRÄN: ”Läkemedelshuvudvärk”

Som rubriken antyder, handlar det här inlägget om huvudvärk orsakat av för mycket intagande av smärtstillande läkemedel.
Det kan börja med att du får ont i huvudet och tar t.ex. en Treo eller Bamyl för att lindra huvudvärken. Huvudvärken släpper inte och du tar en till tablett. Och så fortgår det så i några dagar tills du hamnar i en ond cirkel och du har ont i huvudet pga läkemedlen.

Jag har själv haft kronisk huvudvärk pga för mycket mediciner och det kan börja som en bra tanke – att få huvudvärken att släppa, men till slut finns det bara ett sätt att få den att försvinna. Att trappa ned på intagandet av medcinerna.

Och hur gör man det?
Tro mig, det är lättare sagt än gjort. Jag har suttit i den sitsen och sitter där igen.
Man kan börja med att tänka efter. "Är den huvudvärken jättejobbig eller klarar jag mig utan mediciner för tillfället?"
Självklart ska man inte pina sig och inte ta något för huvudvärken om den är djävulusisk!

Så fort man har lyckats komma förbi det stadiet att inte ta något för värken varje gång, så brukar det te sig ganska bra.

Lycka till!

2 thoughts on “MIGRÄN: ”Läkemedelshuvudvärk”

  1. Varför har du en kategori som heter migrän? Jag har haft migrän sedan jag var väldigt liten och jag känner till hur jobbigt det är. =/

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Följande HTML-taggar och attribut är tillåtna: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>